Organizaţii partenere:
Partner organisation logos
Finanţat de un grant oferit de RB Pharmaceuticals Ltd, o filială a Indivior PLC

Terapia de susţinere

Heroin user interested in maintenance therapy treatment

Ce
Medicamentele opioide, precum metadona şi buprenorfina, sunt, de obicei, administrate zilnic, atât timp cât aveţi nevoie, suprimând nevoia imperioasă de droguri şi minimalizând sevrajul după fiecare doză, pe o perioadă între 24 de ore (metadona) şi până la 3 zile (buprenorfina), în funcţie de doză.

Cine
Persoanele care încearcă să recâştige controlul asupra propriilor vieţi, să devină mai sănătoase şi să avanseze către o recuperare pe termen lung şi o îmbunătăţire a calităţii vieţii.

Îmi place
O viaţă fără nevoia imperioasă de droguri, centrată mai mult asupra familiei, serviciului şi reabilitării, cu administrarea medicamentelor în fiecare zi sau chiar mai rar, în funcţie de alegerea tratamentului, având posibilitatea de a lua medicamentele acasă, odată ce s-a atins stabilitatea, în funcţie de medicaţia aleasă.

Îmi displace
Depinde de tratamentul ales – a se vedea secţiunile despre buprenorfină, buprenorfină/naloxonă, codeină, diamorfină, levometadonă, metadonă şi morfină cu eliberare lentă, administrată pe cale orală. In unele tari, anumite tratamente trebuiesc luate zilnic in fata farmacistului sau a medicului.

Mai multe detalii
Toate medicamentele, după fiecare doză, înlătură nevoia imperioasă de droguri şi sevrajul şi vă oferă timpul necesar pentru a vă reorganiza viaţa, a minimaliza consumul de droguri şi a vă recâştiga controlul. Acest lucru oferă speranţa că este o bază solidă pentru a avansa către propriile dvs. obiective, incluzând abstinenţa, la momentul potrivit.

Tratamentul de mentinere este, de obicei, furnizat de către medicul dvs.sau, in unele tari de catre farmacist. Susţinerea este un tratament pe termen mai lung, astfel încât formarea unei relaţii cu specialiştii din domeniul sănătăţii, care se ocupă de dvs., este importantă.

Cum funcţionează
Există mai multe tratamente disponibile: buprenorfină, buprenorfină/naloxonă, codeine, diamorphine, levometadonă, metadonă şi morfină cu eliberare lentă, administrată pe cale orală, deşi nu toate tratamentele sunt disponibile în fiecare ţară. Cu doza potrivită, toate aceste medicamente afectează organismul precum opioidele utilizate în mod frecvent, astfel încât receptorii din creier se vor umple, reducând nevoia imperioasă de droguri şi sevrajul. În unele ţări, heroina şi morfina sunt, de asemenea, disponibile, drept medicamente administrate pentru dependenţa de heroină/opioide.

Atât doar că nu veţi resimţi aceeaşi senzaţie euforică pe care o aveţi când consumaţi heroină. De asemenea, efectele tratamentelor de susţinere durează mai mult, astfel încât acestea pot fi administrate zilnic sau chiar mai rar în cazul buprenorfinei sau buprenorfinei/naloxonei, oferindu-vă din nou controlul, iar viaţa dvs. nu trebuie să se concentreze asupra modului în care să căutaţi mai multe droguri...

Deoarece urmaţi un tratament şi vă aflaţi într-o perioadă în care reduceţi/opriţi administrarea intravenoasă, este important să vă distanţaţi de unele riscuri şi pericole frecvente asupra sănătăţii, asociate cu utilizarea drogurilor. Indiferent de medicaţia de susţinere utilizată, este mai puţin probabil ca pacienţii care urmează tratamentul să moară, comparativ cu cei care rămân fără tratament. Totodată, sunt expuşi unui risc mult mai mic de a contracta infecţii, precum HIV şi hepatita C, sau alte probleme legate de injectare, precum abcese şi vene aplatizate (colabate).