Organizaţii partenere:
Partner organisation logos
Finanţat de un grant oferit de RB Pharmaceuticals Ltd, o filială a Indivior PLC

Prieteni şi familie

Woman supports heroin-dependent partner

Cum puteţi şti dacă cineva drag dvs. este dependent de opioide?

Nu este întotdeauna uşor. Unele persoane pot încerca droguri pentru un timp fără a dezvolta dependenţă. Altele pot prezenta modificări drastice ale comportamentului sau alte semne care nu lasă niciun semn de îndoială, în timp ce alţii pot funcţiona în continuare într-un mod ce pare a fi normal, ascunzându-şi dependenţa de prieteni şi familie. În cazul în care suspectaţi că cineva drag dvs. are o problemă cu consumul heroinei/opioidelor, faptul că vă informaţi despre semnele frecvente ale dependenţei vă poate ajuta să vedeţi lucrurile mai clar.

Această pagină de internet conţine, de asemenea, multe informaţii despre dependenţa de heroină/opioide şi despre opţiunile de tratament care sunt disponibile. Este important să reţineţi că dependenţa de heroină/opioide, prin natura sa, este o afecţiune medicală cronică recurentă, şi nu un semn al unui caracter slab, al unei moralităţi îndoielnice sau o alegere a unui stil de viaţă. Deşi în prezent sunt disponibile multe opţiuni de tratament, nu există un leac rapid sau o pastilă magică ce să rezolve problema peste noapte. Prin faptul că înţelegeţi mai bine motivul pentru care durează ca dependenţa de heroină/opioide să fie abordată şi de ce acest demers poate fi dificil, vă va fi mai uşor să oferiţi sprijin pe parcursul procesului.

Faptul că auziţi lucruri de la persoane care au trecut prin tratament poate, de asemenea, să vă ajute să înţelegeţi mai bine dependenţa. Vizionaţi poveştile de supravieţuire ce furnizează o înţelegere aprofundată a utilizării drogurilor şi a demersului terapeutic.

Sperăm ca aceste informaţii să vă ajute să începeţi o discuţie cu persoana apropiată dvs. cu privire la consumul de heroină/opioide de pe o poziţie de cunoaştere şi înţelegere. Nu va fi uşor să purtaţi o conversaţie, indiferent de circumstanţe, şi, în cele mai multe cazuri, nu puteţi forţa pe cineva să solicite tratament. Totuşi, informaţiile de aici vă vor ajuta să îi ghidaţi în direcţia bună, cu încrederea că există persoane care pot oferi ajutor, fie că este vorba despre această pagină de internet, medicul personal sau un grup de suport.

Dependenţa de opioide este o povară nu doar pentru persoana dependentă, ci şi pentru prietenii săi şi familia sa. Un tată care ştie acest lucru mai bine decât majoritatea este Tony Trimingham. După ce şi-a pierdut fiul, Damien, din cauza unei supradoze de heroină, el a fondat Family Drug Support pentru a ajuta familiile asemănătoare familiei lui să facă faţă problemelor dependenţei de substanţe. Puteţi asculta povestea lui Tony here.

Prietenul/prietena dvs. sau membrul familiei dvs. va avea nevoie de sprijinul dvs. pe parcursul procesului. De asemenea, şi dvs. puteţi avea nevoie de sprijin. Există unele grupuri de suport, concepute în mod specific pentru a ajuta prietenii şi membrii familiilor, iar datele lor de contact le puteţi găsi pe pagina noastră destinată grupurilor de suport.