Organizaţii partenere:
Partner organisation logos
Finanţat de un grant oferit de RB Pharmaceuticals Ltd, o filială a Indivior PLC

Despre platforma "Tratamentul Meu Este Alegerea Mea"

Obiectivul nostru
„Tratamentul meu este alegerea mea” este o colaborare între mai multe grupuri dedicate consumatorilor şi organizaţii ce se ocupă de tratamentul acestora, al căror obiectiv este să ofere informaţii de calitate despre dependenţa de heroină şi opioide. Scopul nostru este să vă oferim mai multă putere dvs. şi familiilor dvs., alături de cunoştinţele care vă sunt necesare, despre opţiunile terapeutice şi grupurile de suport. Cunoscând aceste aspecte, puteţi lua cele mai bune decizii – pentru dvs.
  
Cine suntem
„Tratamentul meu este alegerea mea” a fost dezvoltat de PCM Scientific, o companie ce oferă servicii de instruire în domeniul medical, în parteneriat cu APDO, ASUD şi JES, fiind aprobat de CASO și FeDerSerD. Această campanie a fost posibilă prin intermediul unei burse de studii oferite de RB Pharmaceuticals Ltd, o filială a Indivior PLC, care nu s-a implicat în crearea sau conceperea conţinutului educativ, ci doar a verificat acurateţea ştiinţifică a conţinutului.

Parteneri în curs de dezvoltare

 • APDO drug-user group

  APDO(Asociación de Pacientes Dependientes a Opiáceos) este o organizaţie publică, fără o afiliere religioasă sau guvernamentală, ce oferă suport celor care sunt afectaţi de dependenţa de opioide şi familiilor acestora. Contribuie la dezvoltarea îngrijirii pacienţilor şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor dependenţi de opioide.

 • ASUD drug-user group

  ASUD(Auto Support des Usagers de Drogues) este o asociaţie ce reuneşte actuali şi foşti consumatori de droguri, al cărei scop este să reprezinte nevoile şi interesele persoanelor care consumă droguri de pe teritoriul Franţei. Militează pentru drepturile consumatorilor de droguri şi ale celor care urmează un tratament şi luptă pentru încetarea stigmatizării acestora în societatea franceză.

 • JES drug-user group

  JES(JES Bundesverband) este reţeaua naţională a Germaniei ce reuneşte persoanele narcomane, foşti consumatori de droguri şi persoanele care urmează un tratament de substituţie pe bază de opiacee. Se consideră reprezentantul intereselor persoanelor care consumă droguri, care au consumat droguri în trecut şi al persoanelor care se află sub tratament de substituţie pe bază de opiacee.proLarproLAR este Asociaţia Naţională pentru persoanele care urmează tratament de substituţie din Norvegia. În 2004 consumatorilor de droguri din Norvegia li s-au acordat drepturi conforme cu cele ale altor grupuri de pacienţi.

Parteneri din ţări

 • Aliat

  ALIATeste o organizaţie nons-profit înfiinţată în 1993 de către profesionişti în sănătate mintală care activează în domeniul dependeţei de alcool şi droguri. Obiectivele ALIAT sunt: dezvoltarea programelor de tratament şi prevenire; îmbunătăţirea starii de sănătate a celor care au o problemă de consum; training pentru profesionişti în sănătate, advocacy şi lobby în favoarea imbunătăţirii calităţii vieţii consumatorilor de alcool şi droguri precum şi pentru respectarea drepturilor omului.

 • Brugerforeningen drug-user group

  Brugerforeningen este Uniunea Consumatorilor de Droguri din Danemarca. În noiembrie 2011 a celebrat 18 ani de existenţă.

 • CASO drug-user group

  CASO(Consumidores Associados Sobrevivem Organizados) este prima asociaţie a consumatorilor de droguri şi a foştilor consumatori din Portugalia, înfiinţată în mai 2007. A fost înfiinţată în urma eforturilor şi dedicaţiei unui grup de oameni, al cărui obiectiv este să lupte împotriva stigmatizării şi prejudecăţilor faţă de persoanele care consumă droguri. Deţine o poziţie unică în abordarea aspectelor relevante pentru consumatorii de droguri. Misiunea CASO este să promoveze sănătatea, drepturile şi demnitatea persoanelor care consumă droguri.

 • FeDerSerD drug-user group

  FeDerSerD(Federazione Italiana degli Operatori dei Dipartimenti e dei Servizi delle Dipendenze) este reţeaua naţională a Italiei ce reuneşte clinicile specializate în dependenţa de substanţe şi specialiştii din domeniul sănătăţii care activează în acestea. Înfiinţată în 2001, ea cuprinde 1300 de clinici individuale şi asociaţii din domeniul sănătăţii de pe teritoriul Italiei. Misiunea sa declarată este să amelioreze calitatea tratamentului pentru pacienţi pe baza celor mai semnificative dovezi ştiinţifice care sunt disponibile.

 • proLar drug-user group

  proLarproLAR a fost ulterior înfiinţată în 2007 de către consumatorii de droguri care urmau tratament de substituţie. Misiunea sa este să îmbunătăţească tratamentul, să lupte împotriva stigmatului şi să amelioreze calitatea vieţii persoanelor care se află în tratament de substituţie şi a prietenilor acestora.