Organizaţii partenere:
Partner organisation logos
Finanţat de un grant oferit de RB Pharmaceuticals Ltd, o filială a Indivior PLC

Ce este dependenţa de heroină/opioide?

Man seeking heroin dependence information

Când luaţi heroină/opioide în mod regulat, în creierul şi în sistemul dvs. nervos au loc schimbări, astfel încât aveţi nevoie să luaţi heroină/opioide în continuare pentru a vă simţi normal.

În plus, organismul dvs. continuă să se modifice, adaptându-şi propriile răspunsuri, astfel încât adeseori aveţi nevoie de tot mai multe droguri pentru a trece de la o zi la alta. Nu este de mirare că utilizatorii de heroină/opioide adeseori spun că simt că "nu se pot controla" şi că heroina/opioidele le domină viaţa. Pentru mulţi, tratamentul oferă o cale prin care pot redobândi o parte din controlul asupra propriului creier, propriului corp şi propriei vieţi.

Schimbarea perspectivei asupra dependenţei de heroină
Vremurile în care dependenţa de heroină/opioide era văzută precum un semn că o persoană este rea, slabă sau imorală sunt demult apuse. Cercetările au arătat că dependenţa de heroină/opioide este o afecţiune medicală cronică, recurentă, care poate avea origine genetică, similară diabetului sau hipertensiunii. Tratamentul este o componentă importantă a gestionării oricărei afecţiuni medicale, iar dependenţa de heroină/opioide nu face excepţie. Deşi pe termen lung, modificările complexe care au avut loc în organismul dvs. pot fi reversibile, pe termen scurt, stabilizarea simptomelor dvs. trebuie să fie prima prioritate: minimalizarea sindromului de sevraj, reducerea nevoii imperioase de droguri şi a frecvenţei consumului de heroină/opioide, precum şi distanţarea de un stil de viaţă care se centrează asupra dependenţei dvs. de heroină/opioide. 

Tratamentul Meu Este Alegerea Mea vă poate ajuta să aflaţi mai multe despre modurile în care puteţi avansa din punctul în care vă aflaţi acum şi cum să vă începeţi demersul. În cazul în care aţi încercat în trecut să vă opriţi din consumul heroinei/opioidelor, fără să reuşiţi – nu sunteţi singur(ă). Majoritatea oamenilor încearcă şi eşuează cel puţin o dată. În cazul în care aţi mai urmat tratamente anterior, se poate să găsiţi utilă trecerea în revistă a opţiunilor dvs. de tratament pentru a vedea ce este nou, atât în ceea ce priveşte alegerile dvs., precum şi ceea ce se cunoaşte despre acestea. Dacă vă îngrijorează un prieten sau membru de familie care ar putea avea o problemă, informaţiile de aici vă pot ajuta să începeţi o discuţie cu ei şi să îi ajutaţi să îşi înceapă demersul.

Pentru a oferi aceste informaţii cuiva care vă îngrijorează sau trimiteţi-le prin email o legătură către această pagină de internet.